Witte Kruis voert nachtritten uit in Gelderse Vallei

Vanaf 1 juni 2020 verzorgt Witte Kruis de nachtritten voor een regionaal samenwerkingsverband van zorgorganisaties in de Gelderse Vallei. Een aantal zorgpartijen in de Gelderse Vallei werkt samen in een proeftuin om de acute verpleegkundige nachtzorg bij mensen thuis uit te voeren. Er is namens de organisaties één regionaal nachtzorgteam opgericht voor thuiswonende cliënten die acute nachtzorg nodig hebben. Initiatiefnemers zijn Icare, Opella, Santé Partners en Vilente in samenwerking met Huisartsen Gelderse Vallei en Zorgbelang Inclusief. Witte Kruis is aangetrokken om de nachritten te verzorgen met chauffeur(s) en bijbehorende auto.

Een zorgmedewerker van Witte Kruis bij de auto voor de nachtritten

Door op deze manier samen te werken is verpleegkundige nachtzorg voor mensen in de Gelderse Vallei beschikbaar en kunnen de verpleegkundigen naar verwachting sneller bij de mensen thuis zijn. De organisaties maken hiermee gebruik van elkaars capaciteit. Door de samenwerking met de huisartsenpost kan in de nacht snel en gericht de juiste benodigde zorg worden ingezet. Een mooie uitdaging waar de medewerkers van Witte Kruis graag een steentje aan bijdragen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de nachtritten kun je terecht bij Marcel van Pijkeren, (Commercieel Directeur) via m.v.pijkeren@wittekruis.nl

Deel deze pagina: