RAV Noord-en Oost Gelderland

In RAV Noord- en Oost-Gelderland worden de ambulancehulpverlening en de werkzaamheden op de Meldkamer Ambulancezorg uitgevoerd door Witte Kruis. Op de Meldkamer Ambulancezorg, welke onderdeel is van de Meldkamer Oost Nederland (MON), wordt samengewerkt met RAV IJsselland. Het meest kenmerkend van de regio is de uitgestrektheid: van het Veluwemeer tot de Duitse grens zie je enkele grote steden met een uitgestrekt landelijk (bos) gebied.

Omvangrijk gebied

Het verzorgingsgebied van RAV Noord- en Oost-Gelderland (NOG) is gelijk aan het gebied van de veiligheidsregio en strekt zich uit van Harderwijk tot Winterswijk grenzend aan andere RAV’s en Duitsland. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) omvat 22 gemeenten: Hattem, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Heerde, Epe, Apeldoorn, Voorst, Lochem, Zutphen, Brummen, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Aalten en Winterswijk. Het gebied is langgerekt met een oppervlakte van ongeveer 3.000 km2 en er wonen ca. 900.000 mensen.

Meldkamer

De meldkamer ambulancezorg (MKA) is gevestigd binnen de Meldkamer Oost Nederland (MON) te Apeldoorn. De verantwoordelijkheid voor de MKA wordt gezamenlijk met RAV IJsselland gedeeld.

 
Bekijk ook de video voor een goede impressie van het werkgebied van RAV Noord- en Oost Gelderland en het werken op de meldkamer. 
Deel deze pagina: