Voor ketenpartners

Wij hechten veel waarde aan het leveren van goede ambulancezorg. Dat doen we samen met onze ketenpartners in de (acute) keten. Een goede samenwerking met de partners in de acute zorg keten draagt in belangrijke mate bij aan goede zorg voor onze patiënten. Een nauwe samenwerking met ketenpartners is dan ook noodzakelijk om aan de groeiende zorgvraag te kunnen voldoen en daarbij de kwaliteit van zorg te behouden.  Witte Kruis zet zich continu in om de samenwerking met haar zorgpartners waar nodig verder te verbeteren.

Als ketenpartner kunt u signalen over de samenwerking en patiëntzorg met ons delen. Met het doen van een melding helpt u ons om de gezamenlijke zorg verder te verbeteren. Uw signaal of compliment kunt u kenbaar maken middels dit formulier.

Nadat we uw melding hebben ontvangen wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Witte Kruis vindt het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe onze zorgketenpartners de samenwerking met onze ambulancezorg ervaren. Die inzichten worden opgehaald middels een ketenpartnertevredenheidsonderzoek. De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de ambulancesector om de samenwerking met haar zorgpartners waar nodig verder te verbeteren. Meer informatie.

Ons opleidings- en cursusaanbod is ook beschikbaar voor externe (keten)partners. Bekijk hier alle opleidingen en cursussen.

Op deze pagina vind je alle informatie voor ketenpartners over de vernieuwde urgentie-indeling.

Voorheen was er onderscheid tussen de zorgambulance (laagcomplexe ambulance), de middencomplexe ambulance en de hoogcomplexe ambulance (ALS). De laag- en middencomplexe ambulancezorg is samengevoegd en wordt uitgevoerd door de middencomplexe ambulance. Daarmee is de zorgambulance komen te vervallen.

Laag- en middencomplex vervoer 

De laag- en middencomplexe ambulancezorg is samengevoegd en wordt uitgevoerd door de middencomplexe ambulance. Daarmee is de zorgambulance komen te vervallen. Laag- en middencomplexe ambulancezorg is niet spoedeisende ambulancezorg en betreft vervoer met observatie, begeleiding, verzorging (laagcomplex) en al dan niet verpleging (middencomplex) van patiënten. Meestal gaat het om vervoer tussen het woon- of verblijfadres en zorginstellingen voor diagnostiek, therapie, opname of ontslag. Witte Kruis hoopt met het inzetten op dit vervoer te voorzien in de vervoersbehoefte van patiënten die complexe niet-spoedzorg behoeven. Dit leidt tot een vermindering van de druk op de capaciteit voor de spoedeisende ambulancezorg. De zorg van de LMC wordt geboden door een chauffeur samen met een verpleegkundige.  

Hoogcomplex vervoer 

De hoogcomplexe ambulancezorg wordt verleend door de hoogcomplexe ambulance, voorheen bekend als de ALS-ambulance (Advanced Life Support). Daarnaast kan deze zorg ook worden geboden door de Rapid Responder. De Rapid Responder bestaat uit één verpleegkundige die hulp kan bieden bij diverse zorgvragen, maar is niet in staat om de patiënt naar een ziekenhuis te vervoeren. De Rapid Responder kan bijvoorbeeld worden ingezet ter ondersteuning van een tweepersoons ambulanceteam of om zelfstandig zorg te verlenen aan een patiënt die niet vervoerd hoeft te worden naar het ziekenhuis.

Deel deze pagina: