Orgaandonatievervoer

Witte Kruis verzorgt het orgaandonatievervoer in de regio’s West- en Zuid-Nederland in opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Bij orgaandonatieprocedures is Witte Kruis verantwoordelijk voor het transport van mensen, materialen, organen, bloed en weefsels met speciaal uitgeruste voertuigen.

Orgaantransport Witte Kruis

Gecertificeerde chauffeurs

Witte Kruis werkt met speciaal opgeleide en gecertificeerde chauffeurs die volledig inhouse worden opgeleid en bijgeschoold via een eigen scholingsprogramma. De chauffeurs beschikken over speciaal uitgeruste voorrangsvoertuigen en rijden in geval van urgentie ook met optische en geluidssignalen.

Kwaliteit

Voor de uitvoering van de werkzaamheden rondom het orgaandonatievervoer hanteert Witte Kruis de normen uit het HKZ-kwaliteitssysteem ( Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Het hele proces van orgaandonatievervoer wordt in nauwe samenwerking met diverse stakeholders in het werkveld afgestemd en uitgevoerd.

Meer informatie en contact?

Voor meer informatie over het orgaandonatievervoer van Witte Kruis kunt u contact opnemen met Ruben de Gram via: r.de.gram@wittekruis.nl 

Deel deze pagina: