Ritboncoach

Het uitvoeren van ritboncontroles is een belangrijke neventaak binnen de ambulancezorg. De ritboncontrole is namelijk een vast element binnen het fundament voor bekwaamheid van de ambulancezorgverlener (hoog-, midden- en laagcomplex).
Ritboncontrole is een manier om vanuit het digitaal ritformulier een eerste beeld te krijgen bij de verleende zorg. Bij elke ambulancedienst heeft een aantal ambulancezorgverleners de neventaak om ritbonnen te bekijken en controleren.

Als ambulancezorgverlener met deze neventaak ben je een belangrijke spil rondom het continu verbeteren van de kwaliteit, het signaleren van mogelijke aandacht- en/of knelpunten, het coachen van collega’s en het teruggeven van feedback.

Het kan best lastig zijn om de collega’s waarmee je ook op de ambulance samenwerkt inhoudelijke feedback te geven over hun verslaglegging, vragen te stellen over de verleende zorg en waar nodig tips te geven. Om je hier als ritboncoach handvatten bij te geven hebben we de scholing Ritboncoach ontwikkeld.

Inhoud cursus

In deze cursus bieden we de coach ondersteuning bij het werk dat hij/zij uitvoert. De cursus bestaat uit:

  • Informatie over de achtergrond van ritboncontroles
  • Tips en tricks bij het geven van feedback
  • Uitwisselen van ervaringen
  • Direct aan de slag door het geleerde te oefenen op elkaar

Meer weten?

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact op met Sanja de Jong.

s.de.jong@wittekruis.nl
T 06-48457141

Deel deze pagina:
12 cursisten
1 dagen
Op aanvraag
Houten of op locatie
Kosten: € Op aanvraag