Huisartsenvervoer Huisartsenpost Zoetermeer vanaf 1 januari 2022 uitgevoerd door Witte Kruis.

Deze week (9 augustus 2021) tekenden Huisartsenpost Zoetermeer en Witte Kruis de samenwerkingsovereenkomst voor het uitvoeren van het huisartsenvervoer. Vanaf 1 januari 2022 zal Witte Kruis het huisartsenvervoer in de avond- nacht en weekenden verzorgen vanaf de Huisartsenpost Zoetermeer gevestigd in het Centrum Acute Zorg bij het LangeLand Ziekenhuis. Beide partijen kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.

De huisartschauffeurs van de voormalige vervoerder die voor Huisartsenpost Zoetermeer werken hebben een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst in september waarin wederzijds kennis gemaakt zal worden.  Jantine Verheij, manager Huisartsenport Zoetermeer:  “Ons belangrijkste criterium is altijd goede ondersteuning van huisartsen en het team van medewerkers op de Huisartsenpost. Maar we vonden ook goede afspraken over de overgang en goed werkgeverschap heel belangrijk”


HAP-chauffeur Witte kruis

 

Marcel van Pijkeren, Commercieel Directeur Witte Kruis: ‘Wij zijn blij dat Huisartsenpost Zoetermeer voor Witte Kruis heeft gekozen. Zij hebben aangegeven dat onze kwaliteit, continuïteit van de dienstverlening, en professionaliteit van Witte Kruis als organisatie in samenhang met onze prijs doorslaggevend waren. En daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op’.

Huisartsenpost Zoetermeer

De Huisartsenpost Zoetermeer is een samenwerkingsverband tussen de huisartsen in Zoetermeer waarvan de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) de beherend rechtspersoon is. De huisartsenpost regelt de huisartsenhulp voor spoedeisende gevallen buiten kantooruren, dus in de avond, nacht en weekend vanaf de huisartsenpost Zoetermeer in het Centrum Acute Zorg bij het LangeLand Ziekenhuis.

Witte Kruis
Witte Kruis is de grootste acute zorgorganisatie van Nederland. Dynamisch, vernieuwend en landelijk actief. De organisatie verleent ambulancezorg, huisartsenvervoer, acute nachtzorg, opleidingen, evenementenzorg en burgerhulpverlening. Bij Witte Kruis werken ambulancechauffeurs, ambulanceverpleegkundigen, huisartsenchauffeurs, meldkamercentralisten, docenten en diverse (staf)medewerkers. Onze 950 medewerkers zetten zich elke dag met passie in voor het verlenen van goede zorg.

Deel deze pagina: