Contract orgaandonatievervoer verlengd tot 2030

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) heeft het contract met Witte Kruis en Kijlstra Zorgvervoer voor het orgaandonatievervoer in Nederland verlengd tot 2030. Samen met onze samenwerkingspartner Kijlstra Zorgvervoer (Noord-Nederland) kijken we uit naar een mooi vervolg van onze samenwerking met de NTS.

Orgaandonatievervoer

Over de Nederlandse Transplantatie Stichting
De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) verbindt organisaties en zorgverleners die samen elke dag mogelijk maken dat mensen een nieuw orgaan of weefsel kunnen krijgen. De NTS zorgt ervoor dat alle zorgverleners hun werk goed kunnen doen en dat iedereen die te maken krijgt met donatie goed geïnformeerd wordt. Zo vormen zij de verbindende schakel tussen donoren en ontvangers.

Marcel van Pijkeren (Commercieel directeur Witte Kruis):

,,We zijn erg vereerd met de verlenging van deze opdracht. Witte Kruis conformeert zich graag aan de uitgangspunten en de missie van de NTS. Orgaan- en weefseldonatie is een belangrijk maatschappelijk onderwerp, waar we als organisatie graag een bijdrage aan willen leveren. Het transport van organen en de bijbehorende specialistische transplantatieteams is een zorgvuldig proces dat letterlijk van levensbelang kan zijn. We zullen dan ook ons uiterste best doen om onze kwaliteit van dienstverlening op het hoogste niveau te blijven uitvoeren. Wij bedanken de NTS voor het vertrouwen en kijken uit naar een mooi vervolg van onze goede samenwerking met de NTS”

Gecertificeerde chauffeurs
Witte Kruis werkt met speciaal opgeleide en gecertificeerde chauffeurs die volledig inhouse worden opgeleid en bijgeschoold via een eigen scholingsprogramma. De chauffeurs beschikken over speciaal uitgeruste voorrangsvoertuigen en rijden in geval van urgentie ook met optische en geluidssignalen.

Kwaliteit
Voor de uitvoering van de werkzaamheden rondom het orgaandonatievervoer hanteert Witte Kruis de normen uit het HKZ-kwaliteitssysteem ( Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Het hele proces van orgaandonatievervoer wordt in nauwe samenwerking met diverse stakeholders in het werkveld afgestemd en uitgevoerd.

Deel deze pagina: