Een dag uit de praktijk van liggend zorgvervoer

Collega Michiel vertelt over zijn werk bij Witte Kruis Liggend Zorgvervoer:

Elke werkdag bij Witte Kruis Zorgvervoer begint met een vaste routine. “Voor we op pad gaan, controleren we onze auto en alle hulpmiddelen,” vertelt Michiel, een ervaren collega in het liggend zorgvervoer. “Veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop, dus we willen zeker weten dat alles in orde is.”

Na de inspectie meldt Michiel zich samen met zijn collega bij de meldkamer. “We krijgen onze eerste rit toegewezen en zien dat we naar Zutphen moeten. Dat komt goed uit, want we zijn al in de buurt.”


‘’Zo zitten we op dezelfde golflengte”

De oproep betreft een oudere dame die van het ziekenhuis naar haar verzorgingshuis moet worden vervoerd. “Ik neem contact op met de meldkamer voor alle details en bespreek met mijn collega hoe we de rit gaan aanpakken,” legt Michiel uit. “Zo zitten we op dezelfde golflengte.”

Bij de Spoedeisende Hulp treffen ze mevrouw aan, vergezeld door haar dochter. Na een korte overdracht verplaatsen Michiel en zijn collega mevrouw zorgvuldig van het ziekenhuisbed naar de brancard. “Ze vindt het fijn als haar dochter mee mag in de auto. Geen probleem, wij zorgen dat ze een veilige plek krijgt naast de brancard.”

Een onverwachte uitdaging

De rit verloopt soepel en binnen tien minuten zijn ze bij het verzorgingshuis. Maar daar wacht een verrassing: de enige lift in het gebouw is buiten werking. “Dat was echt een probleem,” herinnert Michiel zich. “Mevrouw was slecht ter been en kon niet zonder de lift naar haar kamer.”

Samen met het zorgpersoneel zoekt het team naar een oplossing, maar alternatieven zijn er niet. “De lift was gerepareerd, maar nog niet officieel gekeurd. Dat betekende dat we vastzaten.”

Doorzettingsvermogen en geduld

Michiel besluit contact op te nemen met de servicedienst van het liftbedrijf. “We hebben wel wat moeten aandringen, maar gelukkig stuurden ze een monteur om ons te helpen.”

In de tussentijd doen Michiel en zijn collega er alles aan om mevrouw comfortabel te houden. “We hebben haar gerustgesteld en ervoor gezorgd dat ze wat te eten en drinken kreeg. De medewerkers van het verzorgingshuis waren erg behulpzaam, en ook wij kregen iets aangeboden.”

Een tijdje later is de monteur ter plaatse en kan de lift weer worden gebruikt. “Eindelijk konden we mevrouw naar haar kamer brengen. Ze was opgelucht, en wij ook.”

Waarom dit werk zo bijzonder is

“Dit is precies waarom ik dit werk zo mooi vind,” zegt Michiel. “Geen dag is hetzelfde en je maakt echt een verschil voor mensen. Soms denk je dat een rit eenvoudig zal zijn, maar dan gebeurt er iets onverwachts. Dan is het aan ons om met geduld en creativiteit een oplossing te vinden.”

Werken bij Witte Kruis?

Wil jij ook werken in het liggend zorgvervoer of ben je benieuwd hoe Witte Kruis jou kan helpen met veilig en comfortabel zorgvervoer? Neem contact met ons op!
Zie: https://wittekruis.nl/liggendzorgvervoer

Deel deze pagina: