Spreekbeurtpakket

Ben je op zoek naar een mooie kleurplaat of een leuke bouwplaat van een ambulance? Of wil je een spreekbeurt geven over de ambulance? Dan kunnen wij je helpen!
 We kunnen ons voorstellen dat het best een beetje spannend is om voor de klas te staan, daarom geven we je graag wat tips voor een te gekke spreekbeurt.

We hebben op deze pagina alvast een mooie Powerpoint-presentatie kant-en-klaar voor je beschikbaar. Bekijk ‘m snel!

1. Voorbereiding is alles

Ben jij ook zenuwachtig als je een spreekbeurt moet geven? Of weet je gewoon niet waar te beginnen? Onze belangrijkste tip is: bereid jezelf goed voor! Wij hebben alvast genoeg informatie voor je verzameld voor een leuke spreekbeurt, maar je kunt zelf natuurlijk ook nog op internet zoeken. Daarnaast kun je oefenen voor de spiegel,  je ouders vragen om te helpen en de tijd opnemen met een timer. Zo kan het niet meer misgaan. Alle tips nalezen kan hier.

 2. PowerPoint presentatie

Om je alvast op weg te helpen, hebben we voor jou een PowerPoint presentatie gemaakt met de belangrijkste punten. Uiteraard kun je deze zelf nog aanpassen. Met wat mooie foto’s en een video trek je de aandacht van je klasgenootjes en ben je misschien wat minder zenuwachtig.

 3. Leuke quiz

Wil je op het einde testen of je klasgenootjes nog weten wat je verteld hebt? Sluit dan af met een mini-quiz (deze staat in de PowerPoint presentatie). Voor de winnaar kun je een mooie oorkonde downloaden.

 4. Uitdelen

Cadeautjes uitdelen is altijd leuk! Doe dit wel aan het einde van je spreekbeurt, anders zijn je klasgenootjes tijdens jouw spreekbeurt alleen maar aan het kijken naar wat jij ze net hebt gegeven. Op deze pagina kun je o.a. kleurplaten downloaden en een mooie bouwplaat.
Vergeet je niet wat mooie foto’s te (laten) maken tijdens je spreekbeurt?*
Als je deze foto naar ons opstuurt, maak je een kans op een ambulancebezoek van ons aan het einde van het schooljaar. Wat een toffe afsluiter zou dat zijn!

Vragen?

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar communicatie@wittekruis.nl, wij helpen je graag!

Schoolkinderen kijken in de ambulance van Witte Kruis

* Wanneer je de foto naar ons opstuurt, bestaat de mogelijkheid dat wij deze op een van onze social media kanalen plaatsen. Check dus even bij je klasgenootjes (als zij op de foto staan) of ze dit oké vinden

Deel deze pagina: