Opleiden

Werken en leren gaan hand in hand bij Witte Kruis. Tijdens je carrière bij Witte Kruis blijf je jezelf ontwikkelen en uitdagen, maar we beginnen met een stevig fundament. Sinds juli 2020 bieden wij zelf dit fundament aan voor onze startende ambulancechauffeurs. 

De weg naar ambulancechauffeur begint met een gedegen inwerkperiode op de werkplek en een rijtraining, hierdoor is de aspirant chauffeur goed voorbereid voor de opleiding Ambulance Chauffeur initieel (ACH-i). Tijdens de gehele opleiding staan praktijk en theorie naast elkaar en worden de aangeleerde vaardigheden en theorie meteen toegepast in de praktijk. Vanuit de RAV krijgt de aspirant chauffeur een praktijkbegeleider die bij het leertraject van de aspirant chauffeur is betrokken.

De opleiding bestaat uit 6 blokken en ieder blok heeft één of meerdere lesdagen. De blokken bestaan uit een mix van schoolse activiteiten, praktijk -en beroepsopdrachten en een uitgebreide e-learning.

Toelatingseisen:

  • Minimaal niveau MBO-3 of gelijkwaardig, en
  • Geldig EHBO- en reanimatiediploma, en
  • Er dient een leer- arbeidsovereenkomst te zijn met een RAV, en
  • In het bezit van een geldig rijbewijs C1 en minimaal 3 jaar rijervaring.

 

Onze opleiding ambulance chauffeur initieel is door College van Zorg Opleidingen (CZO) geaccrediteerd.

Inschrijven en meer informatie:
De regionale opleidingscoordinator van de RAV kan een chauffeur bij ons inschrijven. Het is dus belangrijk dat je in dienst bent bij een Regionale Ambulance Voorziening.
Voor meer informatie over de te verwachten startdata of andere vragen, kun je contact opnemen met Sanja de Jong via s.de.jong@wittekruis.nl of via het telefoonnummer 06 48 45 71 41. 

 

Het uitvoeren van ritboncontroles is een belangrijke neventaak binnen de ambulancezorg. De ritboncontrole is namelijk een vast en belangrijk element binnen het fundament voor bekwaamheid van de ambulance zorgverlener (hoog-, midden- en laagcomplex).
Dit is een manier om vanuit het digitaal ritformulier een eerste beeld te krijgen bij de verleende zorg. Binnen elke ambulancedienst hebben een aantal ambulance zorgverleners de neventaak om ritbonnen te bekijken en controleren.
Als ambulance zorgverlener met deze neventaak ben je dus een belangrijke spil rondom het continue verbeteren van de kwaliteit, het signaleren van mogelijke aandacht- en/of knelpunten, het coachen van collega’s en het teruggeven van feedback.
Het kan best lastig zijn om je collega’s waarmee je ook op de ambulance samenwerkt inhoudelijke feedback te geven over hun verslaglegging, vragen te stellen over de verleende zorg en waar nodig tips te geven.
Om je hier als ritboncontroleur wat meer handvatten bij te geven is een feedbackscholing ritboncontrole ontwikkeld.
Hierin willen we jou een stukje ondersteuning bieden bij het werk wat je als controleur uitvoert, geven we je informatie over de achtergrond van ritboncontroles, geven we je tips en tricks bij het geven van feedback, wisselen we ervaringen uit en gaan we direct aan te slag door datgene wat je geleerd hebt te oefenen op elkaar.

Duur: 1 dag
Locatie: Houten
Voorbereiding: E-learning over Digitaal Ritformulier, documenten rondom ritboncontrole, casus meenemen waar je als controleur tegen aan liep/ in vast liep

Snel naar:

Deel deze pagina: