Opleiden

ACH-i: Opleiding Ambulancechauffeur Initieel

Werken en leren gaan hand in hand bij Witte Kruis. Tijdens je carrière bij Witte Kruis blijf je jezelf ontwikkelen en uitdagen, maar we beginnen met een stevig fundament. Sinds juli 2020 bieden wij zelf dit fundament aan voor onze startende ambulancechauffeurs. Als Witte Kruis Opleidingen bieden wij onze medewerkers meer dan een opleiding en leren hen meer dan het vak van zorgprofessional in het acute zorgbereik.

De weg naar ambulancechauffeur begint met een gedegen inwerkperiode op de werkplek en een rijtraining, hierdoor is de aspirant chauffeur goed voorbereid voor de opleiding Ambulance Chauffeur initieel (ACH-i). Tijdens de gehele opleiding staan praktijk en theorie naast elkaar en worden de aangeleerde vaardigheden en theorie meteen toegepast in de praktijk. Vanuit de RAV krijgt de aspirant chauffeur een praktijkbegeleider die bij het leertraject van de aspirant chauffeur is betrokken.

De opleiding bestaat uit 6 blokken en ieder blok heeft één of meerdere lesdagen. De blokken bestaan uit een mix van schoolse activiteiten, praktijk -en beroepsopdrachten en een uitgebreide e-learning.

Toelatingseisen:

  • Minimaal niveau MBO-3 of gelijkwaardig, en
  • Geldig EHBO- en reanimatiediploma, en
  • Er dient een leer- arbeidsovereenkomst te zijn met een RAV, en
  • In het bezit van een geldig rijbewijs C1 en minimaal 3 jaar rijervaring.

Onze opleiding ambulance chauffeur initieel is door College van Zorg Opleidingen (CZO) geaccrediteerd.

EVC:

Witte Kruis opleidingen hanteert een EVC-Beleid. Binnen de opleiding tot ambulancechauffeur is het mogelijk om voor bepaalde lesdagen of stages ontheffing aan te vragen via de EVC procedure. Bekijk hier de lijst van bewijsstukken die voor vrijstelling in aanmerking (kunnen) komen. EVC wordt toegekend voor één of meerdere les of stagedagen (dus geen onderdelen van een dag). Tevens is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor stages. In de lijst van bewijsstukken is ook benoemd voor welke stage je vrijstelling kan krijgen. Daarachter staat vermeld welke opleiding/werkervaring vrijstelling verleend. Vrijstellingen kunnen met het juiste bewijsmateriaal worden ingediend via Sanja de Jong. 

Inschrijven en meer informatie:

Sanja de Jong Coördinator opleiding ACHI

Klik hier voor het inschrijfformulier van de opleiding. Deze dient te worden ingevuld door de ROC.
Een groep start met minimaal 4 en maximaal 8 kandidaten. Bij te weinig deelnemers zullen de eventueel ingeschreven deelnemers worden overgeplaatst naar de eerste volgende groep, uiteraard in overleg met de ROC. Het ingevulde formulier kan gemaild worden aan Sanja de Jong. 

Er starten meerdere groepen per jaar. Voor meer informatie over de te verwachten startdata of andere vragen, kun je ook contact opnemen met Sanja de Jong via s.de.jong@wittekruis.nl of via het telefoonnummer 06 48 45 71 41. 

Snel naar:

Deel deze pagina: