Saskia Louwers aangesteld als algemeen directeur Witte Kruis

Saskia Louwers aangesteld als algemeen directeur Witte Kruis ​

Met het vertrek van Robin Alma als algemeen directeur, kwam deze positie vrij binnen het Centraal Management Team van Witte Kruis. Per 1 februari wordt deze plek opgevuld door Saskia Louwers, op dit moment nog concessiedirecteur bij Connexxion Openbaar Vervoer voor de provincie Noord-Holland. Net als Witte Kruis is Connexxion onderdeel van Transdev Nederland. 

Saskia is ruim 13 jaar werkzaam bij Transdev en heeft meerdere functies vervuld, waarvan de afgelopen vier jaar als concessiedirecteur.
“Transdev heeft mij binnen het openbaar vervoer volop de mogelijkheid gegeven om mijzelf te ontwikkelen en op verschillende plekken in de organisatie mijn bijdrage te leveren. De stap naar Witte Kruis is daar opnieuw een mooi voorbeeld van. Ik kijk ernaar uit om de mensen binnen Witte Kruis te leren kennen en me onder te dompelen in de zorgsector.”

Zorg
Naast persoonlijke ervaring met de zorg, heeft Saskia geen werkervaring binnen de zorgsector. Toch ervaart ze dit niet als een gemis. “Met name in het begin zal mijn toegevoegde waarde vooral aanwezig zijn door mijn frisse blik en mijn verbinding met de grotere Transdev-organisatie. Hoe meer ik de organisatie en onze dienstverlening leer kennen, hoe groter de bijdrage is die ik kan leveren. Als algemeen directeur zie ik mijn rol als iemand die coacht, die verbinding tot stand brengt en die het overzicht houdt met de dwarsverbanden tussen alle disciplines, zodat we samen tot het beste resultaat komen.
Hoe dieper je in de organisatie kijkt, hoe concreter het werk wordt. Zonder mij draait de organisatie ook en mijn eerste indruk van het CMT en de organisatie is dat het een club is met stevige expertise en ervaring. Ik hoop Witte Kruis verder te kunnen ontwikkelen en waar mogelijk verbeteren.

Een werkdag is voor mij geslaagd als ik het gevoel heb dat ik mensen heb kunnen helpen in hun bijdrage aan onze gezamenlijke doelen. Ook dat is een vorm van zorg.”

Synergie
“Juist in deze tijd van Covid hebben we gemerkt dat het op sommige punten heel waardevol is elkaar multidisciplinair te helpen en sterker te maken. Ik ga dan ook ontdekken of en hoe de verschillende activiteiten van Transdev elkaar kunnen versterken. En daarbij natuurlijk niet de buitenwereld en de continuïteit en kwaliteit van onze dienstverlening uit het oog verliezen, met de juiste aandacht voor alle collega’s en onderdelen binnen Witte Kruis, want ik wil graag voor alle collega’s van Witte Kruis een goede algemeen directeur zijn.

Deel deze pagina: