Dianda Veldman nieuwe voorzitter RvC

Dianda Veldman nieuwe voorzitter RvC bij Witte Kruis ​

Dianda Veldman is per december 2023 benoemd als voorzitter Raad van Commissarissen bij Witte Kruis. Zij volgt daarmee Berthe de Jong op, die haar rol na 8 jaar heeft neergelegd.

Over Dianda Veldman

Dianda Veldman nieuwe voorzitter RvC Witte KruisEerder werkte Dianda Veldman (1958) acht jaar als directeur-bestuurder bij Patiëntenfederatie Nederland. Daarnaast heeft Veldman meer dan dertig jaar ervaring in management- en directiefuncties, in het bedrijfsleven (o.a. KPN Telecom, Ogilvy & Mather en WPG Uitgevers) en de not-for-profit sector (Vereniging Eigen Huis, Stichting Rutgers). Naast haar rol in de RvC van Witte Kruis, is Veldman ook actief als toezichthouder voor andere organisaties.

Veldman vindt het belangrijk dat de zorgverlening goed geregeld is en tegelijkertijd continu beter wordt. “Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn rol bij te dragen aan de kernwaarde van Witte Kruis om haar zorgverlening continu te verbeteren.”

Saskia Louwers, algemeen directeur Witte Kruis, gelooft met Veldman een ervaren toezichthouder in huis te halen. “Door haar persoonlijkheid en haar brede ervaring heb ik er alle vertrouwen in dat Dianda als sparringpartner van grote toegevoegde waarde zal zijn voor Witte Kruis. Ik ben blij met deze samenwerking.”

Over Witte Kruis

Witte Kruis is de grootste acute zorgorganisatie van Nederland. We verlenen ambulancezorg in vijf regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s), zijn actief in twee meldkamers, bieden huisartsenvervoer op meerdere locaties in Nederland, leveren specialistische medische zorg en EHBO op evenementen en festivals, en verzorgen het orgaandonatievervoer in West- en Zuid-Nederland.

Deel deze pagina: