Flight nurses Witte Kruis ingezet op SAR-helikopter

Witte Kruis heeft vorige week een mooie opdracht gegund gekregen van De NHV Groep, Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV). Dit bedrijf voert op zee reddingsvluchten t.b.v. Search and Rescue (SAR) uit voor de Kustwacht. De kustwachthelikopters vliegen o.a. uit vanaf Den Helder airport.

SAR helikopter

Medische inzet Witte Kruis

In de kustwachthelikopter zijn altijd vijf bemanningsleden aanwezig: een gezagvoerder, een co-piloot, een hoogteredder-operator (hoist), een rescuezwemmer en een ambulanceverpleegkundige (flight nurse).

Vanaf 1 juni 2020 wordt de inzet van de ambulanceverpleegkundige(n), het bijbehorende medische materiaal, beleidsadvies en het dagelijks management ingevuld door Witte Kruis. De flight nurses zullen net als nu, deeltijd diensten draaien op de heli en op de ambulance. Er is naast de reguliere bij-en nascholing een specifiek scholingsprogramma voor medische hulpverlening op zee. De komende twee maanden zullen in het tekenen staan van een zorgvuldige implementatie van deze opdracht.

Meer informatie?

Voor meer vragen over deze nieuwe dienst van Witte Kruis kun je terecht bij Marcel van Pijkeren, Commercieel Directeur, m.v.pijkeren@wittekruis.nl

Deel deze pagina: